juliakjettselberg

Acting, Photo, Fashion

ANSWER TIME

Kategori: Anything

 

Frågestund

Nu kommer slutligen svaren till frågestunden! Ber om återigen om ursäkt för att det tagit sån tid att svara, har nog tagit mig lite för lång betänke-tid för vissa frågor. Vill tacka för alla roliga frågor jag fått! Men innan vi börjar vill jag säga att vissa frågor som jag fått kommer jag inte svara på eftersom jag känner att dom är och grötar runt i saker som är lite väl intima. Det är viktigt att poängtera att trots att man målar upp mycket av sig själv på sin blogg så är bloggen ändå bara en hårsmån av ens liv och personlighet. Det finns så mycket utanför som inte visas här på bloggen, och vissa saker tycker jag är och ska förbli privata. Man förlorar sig själv om man delar med sig för mycket till andra. Jag hoppas att alla respekterar detta och att det inte skapar några sura miner bland er därute. Med det sagt så kör vi igång tycker jag! :)

 

1.       Har du någon gång haft en ovän/ någon du verkligen inte gillat under gymnasiet och högstadiet? Vem är din ovän just nu?

- Självklart kom man inte överens med alla, det är väl fullt mänskligt. Det går inte att tycka om alla hur mycket man än vill och vissa klickar man helt enkelt med. Jag tror också jag är en ganska svårsmält person som man antingen ogillar eller älskar. Och så finns det ju en kategori av dåliga människor som vi inte ska gå in på. Men att ha ovänner det är bara slöseri med tid och energi! Vet att det där lät jätteklyshigt, men jag förstår faktiskt inte hur man orkar gå runt och tycka illa om folk.

2.        När kände du att du älskade Jesper, alltså första gången? :

- Det växte fram gradvis, har svårt att peka ut ett ögonblick där jag insåg att jag älskade honom men jag det var ändå väldigt tidigt, för tidigt skulle vissa tycka, som jag började känna att det verkligen var äkta kärlek. Efter lite mer än ett halvår var jag helt säker. Herregud vad jag föll för den pojken alltså!

3.       Vad är ditt favorit minne från gymnasietiden? (som hände i skolan, inte på din fritid) :)

- Ojojoj vad svårt! Om man pratar om minnen i allmänhet så är det nog alla mysiga stunder i uppehållsrummet vi hade under tvåan när vi köpte nudlar och cola på ÖB, kollade på filmer och pratade hemlisar. Åh vad jag saknar dessa stunder! Om vi pratar om ett specifikt tillfälle så var det nog känslan under Grease-finalen! Eller hela Olympos upplevelsen, eller bröllopet i ettan ... herregud det går inte att välja! Good old times, good old times!

 

4.       Tycker du om att skryta om dig själv?

- Inte alls egentligen, tycker det är rätt fult att skryta. Däremot tror jag att jag som person är väldigt öppen med att berätta om mig själv och om det är något jag är stolt över eller om jag upplevt något roligt så pratar jag gärna om det, vilket jag inte tycker är något fel med. Jag kanske kan uppfattas som skrytig för att jag är ganska osvenskt öppen med vad jag har, vill och tänker åstakomma med livet.

5.       Hur mycket har du i lön? Eftersom det tolkas på din blogg att du tjänar jäkligt bra

- Vad spännande att det tolkas att jag tjänar bra eftersom jag just nu är (som du ser om du läser lite längre bak på min blogg) utan inkomstbringande sysselsättning, men jag börjar nytt jobb i december samt har börjat lite på mitt nya jobb i lövstabruk men kommer få mitt arvode först i vår. Jag lyckas nog dölja min taskiga ekonomi rätt bra ;)

6.       Vilket är ditt absoluta favorit plagg året om?

- Åh vad svårt! Eeeeh .... jag har ju några klänningar som jag suckar av lycka varje gång jag ser, min vinröda och min gråa med skärning i ryggen tex men de kommer ju inte till användning så jätteofta ... men det jag använder mest året runt är nog min svarta vippiga skinnkjol. En nybliven trotjänare är också mina svarta dr denim jeansleggins som glider på var och varannan dag numera och redan börjar slita ut.

7.       Vilken är din specialitet när det kommer till matlagning?

- Jag är ruggigt bra på efterrätter! Mousse i olika slag är min specialitet där! Jag är också en jäkel på långkok!

8.       Vilket, tycker du, är ditt bästa framträdande du gjort när du har sjungit inför folk?

- Rolig fråga! Tillåt mig att skryta lite höhöhö, Jag minns inte riktigt när det var, kanske 2009, i Hållnäs kyrka när jag sjöng Halleluja och verkligen njöt av ögonblicket till fullo. Ett och annat öga var vått. Det är den gången då jag verkligen kände själv att "fasen, jag är nog rätt bra på det här ändå".

9.       Vad får du din inspiration ifrån?

- Från verkligen överallt och vadsomhelst! Jag inspireras mycket av filmer, folk jag ser på stan, bloggar, konst, hemsidor som style.com och zimbio (dvs kändisar, röda mattan och runway), kampanjer, modetidningar .. ibland kan jag även inspireras av killkläder, gamla tanter, naturen eller kanske bara en färg. Man kan verkligen hitta inspiration överallt!

10.    Hur ser den perfekta outfiten ut enligt dig? :)

- Oj jag vad svårt! Det här är en gammal visa men det är viktigt att hitta sådant man är bekväm i, det är också otroligt viktigt att lära sig sin kropp. Jag vet inte hur många gånger jag tagit på mig saker som jag tycker är supersnyggt på andra men som känns helt fel på mig. Bustiers tex .. Jag känner mig nog som allra snyggast (till fest) i en riktig perfekt klänning som framhäver min kropp på bästa sätt, jag är ju en riktig klänningsmänniska. Till vardags så skall man aldrig underskatta effekten av ett par jeans med perfekt passform, matchat med en tröja/top/blus som gör hela outfiten, en skinnjacka och så låter man detaljer som väska, skor, nagellack och smycken göra jobbet. 

11. Vad är det som har gjort dig allra mest besviken? Både i skola & privat? 
Alltså något som du inte glömt i första taget.. 
 
- Jag är en sådan person som sätter väldigt höga krav på mig själv, vilket varit väldigt bra men också ganska förödande i många lägen. Därför är det ofta jag själv som gjort mig besviken, när jag inte fick en huvudroll i musikalerna på Boland tex trots att jag siktade mot det båda gångerna. När jag inte fick MVG i engelska C, när jag inte fick alla rätt på ett stort prov i åttan för att jag misstolkade en fråga (jag har höga krav när det kommer till engelska) vilket annars hade gjort mig den första i skolans historia att få alla rätt. Privat handlar det också om samma sak, när jag inte kom in på dramaskolorna i London i våras. Trots att jag hade stålsatt mig på att chansen var minimal så tog det ändå hårt. Och alla skådespelerarjobb jag sökt på skådespelare.se och aldrig fått svar på ... och när jag nästan inte fick vara med i Girl with the dragon tattoo, då grinade jag två dar i sträck tills jag fick veta att jag fick vara med i en annan scen. Behöver verkligen lära mig att klara av att bli nekad ..
 

12. När kan man gå och kolla på det där som du typ ska göra? Teatern alltså? Vore kanske kul att komma & titta. Och kanske presentera mig som en av dina bloggläsare :)
 
- Nämen åh vad kul! Vore superroligt om du kom och kika, ju fler som kommer desto bättre! Nästa gång jag har ett framträdande där folk får komma och kolla är först nästa sommar, juli tror jag premiären blir. Då är det med dramatiseringarna i Lövstabruk. Kursen jag går nu kommer vi inte spela upp något ifrån tyvärr, dock så jobbar jag på att kunna spela in mig själv när jag gör en monolog eller liknande och visa upp. Sen vet man ju aldrig heller  vad som dyker upp. So stay tuned! 
 
13. När och hur kom du på att skådespeleri var din grej?
 
- Jag har så länge jag kunnat tänka och prata vetat att jag ville bli något stort, något kreativt. Jag sjöng jämt och älskade att showa för andra som barn. I början var det dock sångerska som var prio ett, sedan övergick det till att bli både sångerska och skådespelerska. Men det var när jag elva efter att vi femmor på skolan hade gjort en skoluppsättning av Pelle Svanslös och jag fick spela elake Måns som jag verkligen fattade att skådespeleri är det enda jag vill göra. När jag började på boland blev jag ännu mer övertygad. Det finns verkligen inget annat, sången lever kvar men i huvudsak är det skådespeleri jag vill och tänker syssla med. 
 
Jag hoppas jag har lyckats räta ut några frågetecken och att ni är nöjda med svaren! :) 

ACROSS THE STORMY SEA

Kategori: Style

/ Tröja, Cubus / Kjol, H&M divided / Halsband, Topshop / Skor, Skopunkten / Jacka, Inter Sport / 
 

Åh vad härligt det var att vakna upp till ett julfint hem! Varför kan man inte ha såhär fint hemma jämt? Idag ska mycket hinnas med, ska öva öva öva på min nya monolog inför i morgon (sista delen av kursen! Uhu ..), hämta upp ett traderaköp som jag budat hem och hinna med några affärer för lite mer julfix. Ska även hinna med att julpyssla lite framför en mysig julfilm hade jag tänkt, imorgon ska jag visa er hur vi julpyntat lägenheten!
 
Idag kommer också svaren till frågestunden upp! Ber tusen gånger om ursäkt att det tagit sån tid!! Men roligt att jag fick så många frågor :)
 

OH BROTHER, WHERE ART THOU?

Kategori: Memories

 
Bjuder denna dag på en fantastiskt osmickrande härlig bild på mig och min bror Johan ifrån i somras när vi stannade till på Brahe hus, för idag är inte vilket dag som helst, utan idag fyller nämligen Johan 23 år!! GRAAAAATTTIIIIISS!
 
Är så förbaskat STOLT över bror min för just denna dag är har inte varsomhelst utan han befinner sig nere i Afrika och bekantar sig med de vilda djurerna därnere. Inte alls så att jag avundsjuk, inte alls ...
Jag är SÅ stolt att gör det som han vill och följer sina drömmar. Du är grym min älskade bror och bästa vän! 
 
 

WHEN CHRISTMAS COMES TO TOWN

Kategori: Christmas

Liten sneak på vad som komma skall
 

Idag gick startskottet! Julen har kommit till stan! I var och vartannat hus strålar stjärnor och stakar i fönstren, stora granar pryder torgen och affärerna har börjat spela julmusik. Även här hemma hos familjen Eriksson-Kjettselberg spelas ljuv julmusik, ljus är tända och vi har precis smaskat i oss en mustig gryta som har fått koka hela kvällen. Och idag började vi pynta! Nu ska vi alldeles snart sätta igång med julgranen, som jag har längtat! Nu önskar jag bara att den där snön kan ta och komma snart ... kan du skynda lite är du gullig?
 
Ja som sagt, man heter ju inte JUL-ia för intet ...

I VÄNTAN PÅ JULEN

Kategori: Christmas

 
Hej på er! Jag är nyss hemkommen från några sköna dagar på landet. Årets lussebulle-bak med mamma och Jesper gick av stapeln! Ovan ser ni saffransbullar med vit choklad, supergoda! Tips tips! Vi har även traskat i skogen och samlat på oss vad naturen har att erbjuda, så nu har jag släpat med mig en stor del av Hållnäs-skogen hit till Uppsala hehe. I helgen ska det nämligen pysslas och julpyntas, för nu är det bannemej dags! Känner mig faktiskt sent ute iår, inte ens julstjärnan har vi fått upp än. Skämmes!
 
 
Har även hunnit med att vara på grötmiddag med mina nya Lövstabrukskollegor, fick uppleva herrgården i julskrud och lyssna på hur jularna var förr. I onsdags var jag till Hållnäs kyrka och övade julsånger, ska nämligen sjunga på julnattmässan på julaftonsnatten! Fick erbjudandet om att göra det för någon vecka sen och jag var givetvis på. Så roligt!
 
Ja man kan lugnt säga att min hjärna är ganska sprängfylld av rött, glitter, granris och bjällerklang ... finns ingen bättre tid på året än det här!
 
 

SLEEP LITTLE WILLOW

Kategori: Anything

 
Alltså ... detta är kärlek. Igår när jag kom hem från kursen väntade ett litet fint inslaget paket på bordet, och här ser ni vad jag hittade däri! En liten liten överraskning, alldeles oväntat, som jag fick som en liten namnsdagspresent av min käraste sambo (har namnsdag idag, Katarina-dagen! Congrats to me and mum!). Det är sådana här små saker som gör det i ett förhållande, har jag nämnt hur mycket jag älskar den pojken? 
 
Sitter och inviger muggen just nu med lite gott julthé. Har haft en riktig mysmorgon då jag drog mig extra länge i sängen och gosade med Eros som var på osedvanligt myshumör. Solen strålar utanför och idag ska jag åka till Hållnäs! Ikväll vankas grötmiddag i Lövstabruk med mina nya kollegor, spännande! Sen blir det några dagar på sköna landet, ska hinna med lite julpyssel medan jag är där! Kan inte begripa att november snart är slut och nedräkningen till julen börjat!

WHO NEEDS THERAPHY WHEN THERE'S ACTING?

Kategori: Acting

Har haft ännu en heeeeelt fantastiskt dag med Auditionteknik-kursen! Ännu en gång gick jag därifrån alldeles bubblig av eufori och inspiration! Idag var extra roligt för jag fick både under förmiddagen och eftermiddagen testa mina gränser, bli pushad till det yttersta och verkligen slänga mig ut i känsla och gestaltning. Det absolut underbaraste med att agera!! Jag älskar känslan av att förlora kontrollen, att hjärnan tystnar för ett tag, man blir överraskad av sina känslor och impulser och man bara lever i karaktären i just den stunden. Det blir nästan som en fylla och efteråt minns man knappt hälften av vad man sagt och gjort, man kommer på vissa grejer som var lite galna och skäms nästan lite men sen känner mig sig så jäkla stolt att man faktiskt vågade. Jag har idag spelat utom mig av förtvivlan, vansinnig, helt jäkla smet i banan, bad-ass, extremt överdrivet dramatiserande och alldeles jättekär. Ja den här kursen är något utöver det vanliga och jag tror att jag kommer att ha enorm användning av det jag lärt mig under denna kurs i framtiden. 
 
Att agera gör mig så obeskrivligt lycklig!Det är detta jag är född till. Tänker aldrig aldrig sluta agera!

FROST & SUNBEAMS II

Kategori: Acting

/ Jacka, Second hand / Polo, Gina Tricot / Byxor, Lindex / Boots, Acne / Väska, Lindex / 
 

Hallå i stugorna! När detta kommer upp är jag i Stockholm på auditionteknikkurs, andra lektionen av tre! Idag ska vi visa upp våra monologer igen och se om vi har utvecklats och använt tipsen vi fick förra gången. Vi ska också göra en dialog och få prova på hur en call-back audition kan gå till, alltså när man varit på en audition och blir kallad tillbaka för att de vill se mer av en. Superspännande! Lär ju dock vara jättenervös som vanligt, men det är ju så förbaskat roligt och lite nerver behöver man. Berättar ikväll om hur det har gått!
 
Idag är det också bara en månad kvar till julafton!! Yiiiiihoooooooo!

FROST & SUNBEAMS

Kategori: Anything

Smygkik, hela looken kommer upp imorgon. 
 

Idag har Jesper och jag varit effektiva, vi har nämligen rensat i vårt förråd! Kan ju säga att det behövdes hehe. KAOS var ordet! Så vi har sorterat, slängt, städat, sparat, åkt till skroten, skrubbat golvet och gjort fint. Så nu är det äntligen ordning därnere, puh! Vi passade på att ta upp julsakerna när vi ändå höll på. Hihihihi! Men vi väntar nog en vecka med att sätta upp allt ... kan knappt bärga mig!
 
Nu stor hummerlax i ugnen, det sitter fint i kaggen efter en dag som denna. Blir att käka det framför "Så mycket bättre", efter det blir det tidig läggdags. Imorgon är det andra lektionen på Auditionteknik-kursen, längtar! 
 

LITTLE OWL & FLOWER

Kategori: Interior

 
Två nya här i hemmet! Köpte en liten amaryllis som jag hoppas ska stå i full blom till jul och en fin kruka att ha den i. Ugglan fick vi present av Jespers mamma. Så gulligt! Ugglan finns att hitta på lagerhaus och krukan på Ikea. 
 

Idag har varit en härlig dag! Dagen inleddes med ett skönt träningspass, efter det har jag gjort en del ärenden samt storshoppat på rusta haha. Sen mötte jag upp min fina på IKEA, köpte ovannämnda blomma och kruka. Här hemma här vi haft en riktig myskväll med god middag, tända ljus och julmusik. Nu har vi landat i soffan med en stor godispåse framför Idol. Så som en fredagskväll ska va helt enkelt!

ELSA BESKOW

Kategori: Christmas

 
Har ni sett så fina muggar! Har aldrig tidigare varit intresserad av att samla på serviser, glas eller liknande, innan jag hittade dessa. Har alltid älskat Elsa Beskow och hennes bilder är kära barndomsminnen. Önskar mig dessa muggar till jul. Finns även fina glöggmuggar, julkulor, bäddset m.m. 
 
Finns på Hemtex och Åhléns
 

ASK ME ANYTHING

Kategori: Anything

 
Fick förfrågan på att ha en frågestund, så tänkte varför inte? Så fråga mig om lite vadsomhelst! Något ni särskilt undrat över eller vill veta? Sen ska jag se till att svara på så mycket och ärligt jag kan, om jag får tillräckligt med frågor för att det ska kännas lönt hehe. Skulle vara roligt att veta vilka ni är som läser också, så skriv gärna vilka ni är när ni frågar!
 
Så fråga på!

WINTER IS COMING

Kategori: Art

 
Frost är bland det vackraste som finns, tidiga morgnar när det täcker allt. Äntligen är vintern snart här, nu får gärna snön komma snart. Vintern är väldigt välkommen iår ... bara den inte varar allt för länge.
 
Idag har jag jobbat, ägnat mig åt kommande projekt och uppgifter. Så mycket roligt pågång nu! Sitter just nu och kollar på Vikings, som dagen till ära utspelar sig ingen annanstans än just Uppsala. Hur häftigt?! Dock ser ju seriens Uppsala bra mycket häftigare ut än verklighetens hehe.
 
Imorgon kommer den efterfrågade frågestunden upp, så hoppas ni är laddade med frågor! :)

POWDER DUST

Kategori: Style

/ Tröja, Zara / Klänning, H&M / Kappa, Åhléns / Scarf, Gina Tricot / Skor, Skopunkten / Väska, NLY trend / 
 

Här har vi en liten dagens! Kombinationen puderrosa och mörkgrått gillar jag lite extra just nu. 
 
Har haft en ljuvligt dag, suttit och fnissat och pratat lite för högt om julen och stora drömmar på fiket Storken här i Uppsala tillsammans med min underbara vän Denise. Vi har så förbaskat roligt tillsammans hon och jag!
 
Under kvällen har vi haft Jespers fina syster Frida över på middag, tacos blev det dagen till ära! Nu sitter jag och pojkarna och kollar på fotbollen, verkar dock ganska kört för Sverige ... Nästa stopp; sängen! 

WHEN A CHILD IS BORN

Kategori: Memories

 
Vad fantastiskt det är när ett nytt liv kommer till världen! Här ovan ser ni några bilder ifrån helgen, på nedersta bilden ser ni fem generationer i rakt nedstigande led samlade. Kan det bli mer underbart? Så härligt att se Harriet hålla Wilma och hur lycklig hon blev! 
 
Idag har lilla familjen och mamma och pappa varit här i Uppsala, de fick se vår lägenhet och vi käkade lunch tillsammans innan vi vinkade av dom då det var dags för att åka hem till Malmö. Kan lova att man mös lite extra med lilla Wilma innan det var dags, nu ses vi inte för än vid jul! Men det är ju faktiskt inte så långt kvar nu .. inte alls egentligen. Wie!
 
Idag har vi också hunnit få klar garderoben. Ä-N-T-L-I-G-E-N!! Lite småfix bara att göra, men så skönt att få det klart! Ska fixa lite bilder på det sen när det är helt och hållet färdigt. 
 

DON'T JUST DREAM, ACT

Kategori: Acting

 
Den här dagen alltså ... en av de mest omtumlande och härligaste dagen jag haft. Dagens kurs var bland de bästa upplevelserna i mitt liv, och utan tvekan den bästa undervisning inom skådespeleri jag någonsin fått. Jag älskade varje sekund, lärde mig otroligt mycket och gick därifrån med tindrande ögon och världens största leénde på läpparna. Och helt slutkörd givetvis. Jag är så fylld av inspiration, eufori och vilja att ta världen med storm. Nu får jag också redskapen till att göra det.
 
Halva dagen körde vi auditionteknik för teater med Erik Ehn, lärare på Calle Flygare. Resten av dagen hade auditionteknik för film med Danny Ward, amerikansk skådespelare. Fantastiska lärare, helt fantastiska. Har träffat så många underbara människor. Jag ser redan otroligt mycket fram emot nästa söndag och nästa ändå. Är så glad att jag valde att gå den här kursen, lever drömmen och vågar att göra det jag älskar! Inga drömmar är för stora.
 
 
 
Vilken glädje att komma hem upptäcka att jag fått 8 nya kommentarer här också! Och att besöksiffrorna skjutit i höjden. Har jag missat något här eller vad kom allt detta ifrån? Glad ända in i hjärtegropen blir jag i alla fall, ni är så fina!!

AUDITIONTEKNIK FÖR TEATER & FILM

Kategori: Acting

Godmorgon! Jag är uppe i gryningen och sitter i skrivande stund på tåget mot Stockholm, idag ska jag nämligen på kurs i auditionteknik på Calle Flygare! Det är en heldagskurs och den första av tre. Är SÅ nervös! Har fått en vecka på mig att lära mig en monolog som jag håller tummarna för att jag inte tappar texten på. Är ju dessutom helt själv så är minst lika nervös för att vimsa bort mig i Stockholm. Men jag är också så taggad man kan bli! Nu kör vi!

NOVEMBER MORNINGS

Kategori: Art

 
Morgnar under senaste månaden. Nog för att den här tiden på året är mörk och dyster, men bra dagar precis när solen går upp och nattens frost blir droppar mot fönstret och det skapas små regnbågsspel i dropparna, ja då kan man lugnt säga att det är vackert! På nedersta bilden ser ni en lax och spenat-omellett som jag slängde ihop en morgon. Bra tips när man har en liten bit lax kvar efter gårdagens middag!
 
Jag är nu tillbaka i Uppsala efter några dagar på landet. Torsdag kväll kom storebror med sin lilla familj så det har varit mycket bebismys med lilla Wilma dessa dagar, gud så hon växer! Har hundratals bilder att kolla igenom och redigera. Igår fyllde min kära gammelmormor Harriet hela 90 år! Vilken powergumma! Dagen till ära fick hon träffa sitt barnbarnsbarnbarn Wilma och vi tog kort på alla fem generationer. Kan det bli häftigare än så?
 

HIGH ON LIFE

Kategori: Memories

Ja ni, idag har det hänt grejer! Och nu antar jag att jag kan berätta lite om vad som händer och är på gång. Man kan ju ganska lugnt säga att min jobbsituation har löst sig, något förskräckligt bra. Idag kan jag konstatera att jag har fått TVÅ nya jobb!! Till och börja med kan jag berätta att jag varit på möte på Lövstabruks herrgård idag, ni minns kanske att jag utbildade mig till guide där i vår/somras, men det vart ingenting av själva guidebiten då det var mycket annat som kom i vägen. Nu tills nästa vår och sommar har jag fått en helt annat möjlighet men som ändå hänger ihop med min guideexamen. Jag ska nämligen författa, regissera och till stor del ansvara och utveckla dramatiseringar vid Lövstabruks herrgård! De ska göra en storsatsning på dramatiseringar tills nästa sommar och har erbjudit lilla mig att göra detta, med hänsyn till min bakgrund inom teater, agerande och även inom guidning. Jag förstår inte själv hur stort och fantastiskt detta är! Förstår ni?! Här får jag som en liten flickskrabba komma och få ett så stort ansvar på mina axlar som kommer vara enormt utvecklande för mig och är otroligt bra för min framtid. Jag är dessutom garanterad jobb tills långt in på nästa sommar vilket inte är helt fel. Det är ju dock något jag till stor del kommer att syssla med på min fritid hemifrån, först i April kommer jag att behöva vara mycket ute i Lövstabruk för repetitioner och andra förberedelser. Jag kan eventuellt även komma att agera som skådespelerska i dessa dramatiseringar och kanske i en annan sidogrej som kan inte kan berätta mer om nu.
 
Men det är inte bara detta som har hänt, idag blev jag även uppringd ifrån företaget jag var på arbetsintervju hos förra veckan, och kan ni tänka er: JAG FICK JOBBET! Detta är alltså en heltidstjänst hos ett företag som hanterar Comviq-kunder (kortsagt att telefonförsäljar-jobb, men där det inte handlar om att ragga nya kunder utan att hjälpa kunder man redan har att få ut det bästa av sin telefonoperatör). Jag ska gå en utbildning i början av december och efter det börjar jag min heltidstjänst! Förstår ni?! Jag förstår inte. Kan man ha såhär bra flyt? Ser detta som en stor möjlighet där jag kan utvecklas enormt och dessutom så kommer jag hamna i en helt annan, något bekvämare, ekonomisk sits en jag tidigare haft hihi. Är så taggad att jag inte vet vart jag ska ta vägen!!
 
Man kan dock konstatera att jag under vinter/våren kommer att ha väldigt lite fritid. Jag kommer ju dessutom ha mina Londonauditions att ladda upp inför mitt i allt. Det kommer antagligen bli rätt stressigt framåt våren och jag kommer verkligen få träna på att kunna koppla bort andra saker och fokusera på det jag gör för stunden. Men jag känner verkligen att det är värt det! Att köra på stenhårt nu några månader med all fokus på dessa tre grejer, lägga undan mycket sparpengar så att jag sen ska kunna lägga ner allt annat och fullkomligt satsa på min skådespelarkarriär till nästa höst (mina nya arbetsgivare är fullt medvetna om vart mitt hjärta ligger och vilka planer jag har för framtiden). Åh känner mig så jäkla hög på livet! Nu ser vi fram emot framtiden och allt vad den har att erbjuda!! Life's good!

FIND THE LIGHT

Kategori: Style

/ Skinnjacka 1, Ellos / Skinnjacka 2, Second Hand / Jeans, Dr Denim / Tröja & Mössa, JC man (Jespers) / Skor, Skopunkten / Väska, Åhléns / Halsduk, Lindex / Klocka, Guess / Handskar, H&M / 
 
 
Såhär såg man ut i lördags, blir ofta väldigt enkelt nu när man klär sig med fokus på att hålla värmen. Det är jäkligt svårt att fota nu också. Det är ljus så kort stund och det gråa dova ljuset gör att de flesta bilderna blir suddiga. Inte är det så lätt heller att tajma med folk som kan fota under de få ljusa timmar som är. Men man ska då inte klaga, finns bra mycket värre saker i världen.
 
Tyfonen i Filippinerna till exempel, så fruktansvärt att det är svårt att begripa. Jag hoppas alla därute gör vad ni kan och skickar pengar för att hjälpa. Alla kan göra något! 
 

ALL THESE THOUGHTS IN MY MIND

Kategori: Anything

 
Hej på er! Nu vart man frånvarande här ett tag, jag undrar verkligen: hur sjutton lyckas alla storbloggare ha ett socialt liv och samtidigt uppdatera sin blogg 3-4 gånger om dagen? Så fort jag gör något så faller det bort direkt! Men här kommer en liten update om allt som hänt;
 
I söndags hade vi iallafall en jättemysig farsdag-middag med boeuf bourguignon (ja jag googlade stavningen) till huvudrätt och kladdkaka med glass till efterrätt. Mm-mm! Far var mycket nöjd. Han hjälpte oss med listerna i garderoben också, han är bäst min pappa. 
 
Igår var jag i Gävle över dagen och hälsade på min fina vän Linn! Vi käkade currykyckling på Gallerian nian som på gamla goda tiden och sen satt vi där och pratade om livet, stort som smått, i flera flera timmar tills mörket lagt sig över Gävle. Sprang dessutom ihop med flera andra bekanta ansikten vilket var supertrevligt. Lite underhållande att jag känner fler i Gävle än i Uppsala fast jag bor här haha. 
 
Idag har jag kämpat mig igenom regn och motvind till vårdcentralen för att återigen undersöka mina öron. Har fått mer klarhet i det fallet men de kan fortfarande inte förklara vad det beror på, så ska vidare till en riktig öronmottagning längre fram. Så får hoppas att man får ett slut på eländet då! (för er som inte hängt med har jag haft problem med mina öron i mer än i ett år och för två veckor sen fick jag en blödning i ena örat) Senare idag kommer troligtvis pappa hit igen för att hämta mamma som opererades igår (operationen gick bra!), sen åker jag med dom hem till Fagerviken ikväll. Mycket pågång nu!
 

LOVE SUNDAYS

Kategori: Christmas

 
Här ser ni vad jag ska bjuda på till middag. Någon som kan gissa vad det blir? Det står iallafall och puttrar på spisen just nu. Ni ska veta hur mysigt jag har det här, lagar god mat, har ett glas rött i handen och musik på hög volym ... vilket val av musik? Julmusik! Idag är det premiär, som jag längtat!! 

DO YOU FEEL MY HEART BEATING?

Kategori: Acting

/ Kappa, Åhléns / Tröja, H&M / Skinnbrallor, H&M / Väska & Skor, H&M / Armband, Present och Hampton Court Gift Shop / Sjal, Present / 
 

Vilken dag jag hade igår! Jag och Denise for till Stockholm och gick en skådespelarkurs i röst och tal! Det var otroligt spännande och så lärorikt! Man fick en hel del nyttiga tips och fick även träffa en många spännande människor. Var helt utmattad av alla intryck när man åkte hem. Känner verkligen att det var precis det här man behövde! Nu känner man att man är på gång, det känns inte längre som man famlar i mörket utan att man nu faktiskt har saker på gång och inte minst en rimlig plan. Måste bli fler kursen på samma ställe snarast! Om inte annat så börjar min kurs i Auditionteknik om en vecka. Är så peppad!
 
På kvällen hade jag och Jesper en kväll bara vi (och Eros givetvis), för det behövde vi! Grinade och skrattade oss igenom "Så mycket bättre", vilket program det var igår ... så mycket känslor. Idag är det fars dag och jag ska snart sätta igång och förbereda kvällen för min kära far och mor kommer nämligen hit. Måste ju passa på att gratulera världens bästa far!! 

COME A LITTLE CLOSER

Kategori: Anything

 
Smygkik på hur man sett ut idag. Här ser man resultatet av hårfärgningen också. Mycket nöjd minsann!
 

Åh vilken mysig dag, Jesper hade kortdag så vi har farit runt på IKEA, bauhaus och gränby så idag har det hänt grejer kan jag lova! Nu har alla beståndsdelar till garderoben inhandlats så snart ska allt sättas ihop och upp, sen står det inte på för än det klart! Så härligt! Här hemma har vi haft fredagsmys på riktigt svennevis, med tacos uppföljt med chips framför Idol. En klassiker! Måste också säga att Jens i Idol är grym, heja Jens! 
 
Idag fyller också min fina morfar år! GRATTIS GRATTIS GRATTIS! 
 

FROM INDIA WITH LOVE

Kategori: Inspiration

 
Inredning, inredning, inredning ... det är det som snurrar i mina tankar just nu. Garderobsrenoveringen har triggat igång ett rejält sug efter att renovera och köpa nytt till fler ställen i lägenheten. Indiska är en storfavorit och ovan ser ni några saker därifrån som jag gillar lite extra. Litet tips till tomten .. På tal om det blir jag alldeles pirrig i magen av all jul som är ute i butikerna nu!!
 

Sitter just nu och smaskar på jordgubbskvarg, min nya favorit! Har precis varit ute på en skön joggingrunda och ska snart hoppa in i duschen. Sen tänkte jag allt stationera mig i soffan resten av kvällen. Ikväll väntar Vikings. Trevlig torsdagskväll på er!
 

FADE AWAY

Kategori: Anything

 
Hittade en småhäftig effekt på photoshop, börjar bli lite mer haj på funktioner och effekter nu vilket känns superkul!
 

Ja hörrni, vilket trevlig dag det varit. Efter ni hörde från mig senast har jag varit på öronundersökning, inte superkul det men jag tycker det är skönt när läkarna faktiskt tar tag i saker och inte bara viftar bort det vilket jag har alltför väl erfarenhet av. Det är inget fel på min hörsel iallafall kan jag meddela men jag måste tillbaka ännu en gång för att de ska dra en slutsats för varför jag har ont i öronen och varför det började blöda.
 
Sen har Jesper och jag lagat en god champinjonpasta till middag. När han drog på match sen så mös jag ner i soffan med Eros och kollade på Gone With the Wind. Älskar den filmen, och den blir nästan bättre för varje gång! Fyra timmar senare var filmen slut och nu funderar jag på att ta tidig kväller, är sååå trött! Så jag kryper nog till kojs och kikar på Sverigequizen innan jag somnar. Godnatt med er!
 

GOODBYE FALL

Kategori: Art

 
Gjorde kollage av lite härliga och glada höstbilder som visar hur fantastisk hösten kan vara, så som man vill minnas den istället för det gråa kalla rusket som är nu. Alla bilder är mina förövrigt.
 

Hej på er! Idag är en förbaskat bra dag för jag har faktiskt varit på (ännu en) arbetsintervju idag! Har haft sådant jäkla flyt som jag aldrig sett maken till de senaste dagarna, tre jobberbjudanden/möjligheter på bara 3 dar! Helt sinnes! Kan inte berätta så mycket än, men jag kan i alla fall säga att jag har fått ett supperroligt jobb där jag till stor del ska jobba hemifrån. Sen verkade ju arbetsintervjun väldigt lovande idag! Det som jag provjobbade på igår däremot kändes inte så bra, magkänslan sa direkt att det inte var något för mig och det kändes inte vidare seriöst heller. Så det skippar jag! Har så mycket annat ändå :) Det går bra nu!
 
Nu känns det också som hösten är till ända och nu ser jag framemot vinter (ja jag gör faktiskt det), alla kommande projekt och julen!

VIVIEN LEIGH

Kategori: Inspiration

Bilder doctormacro.com
 
Idag är inte vilken dag som helst utan idag skulle en av de vackraste och mest begåvade skådespelerskorna genom tiderna, Vivien Leigh, fyllt 100 år. 5 november 1913 föddes hon. Hon är mest känd för sina Oscarsbelönade prestationer i "Gone with the Wind" och "A Streetcar named Desire", som än idag anses vara två av de bästa rollprestationerna genom tiderna. Hon kämpade dock med bibolär sjukdom under större delen av sitt liv och dog redan 1967 av tuberkulos, endast 53 år gammal. 
 
Hon är en av mina största inspirations källor, inte bara för sin begåvning men för sin enorma envishet, strävan efter att bli bättre som skådespelerska och lyckas med sin karriär trots motgångar. Jag tycker det är synd att hon inte har samma ikoniska status som exempelvis Audrey Hepburn och Marilyn Monroe, för hon var inte bara vacker och en stilikon, hon hade en talang utan dess like. 
 
Så idag ägnar jag henne en extra tanke, hade hoppats hinna med att kolla på Gone With the Wind idag men det får bli någon av kommande dagar. Vivien lever kvar genom sina filmer.

OCTOBER LOOKS

Kategori: Style

 
Samlade utstyrslar från oktober, tycker jag var rätt duktig på att inte använda allt för mycket svart och grått. Min nya vinröda/lila väska visade sig vara ett kanonköp som används nästan varje dag och iochmed kyligare grader blev det mer lager och höstkapporna åkte fram. Förövrigt har jag upptäckt att jag dras åt en mer elegant och vuxnare stil än innan, ungdomligt tufft och rockigt lockar inte längre. Till mina favoriter hör nr 5, 7 och 9. Vilken är er? 
 

Goddag! Idag har jag börjat dagen med ett riktigt hårt styrkepass så svetten sprutade. Nu är jag nyduschad och är alldeles mör i kroppen, men det är jäkligt härligt att vara igång! Idag ska det tvättas ett ton kläder ungefär samt fixas lite här hemma. Ikväll vankas provjobb och jag är så nervös att det inte är klokt. Har också hunnit med att få ännu ett spännande samtal med stora framtidsmöjligheter. Alltså vad är det som händer? Längesedan jag hade sådant här bra flyt, om någonsin. Kanske en kompensation för mina katastrof-veckor jag hade för ett tag sen. What goes around, comes around så att säga hehe. Hoppas det håller i sig!
 
 

CRAZY FEET

Kategori: Anything

 
Att det då och då dyker upp sådana här bilder när vi fotar är ingen ovanligt. Bilder där det ser ut som mina ben totalt gått ur led, men faktum är att jag inte märker när jag gör det (förutom mittenbilden när det ser ut som jag bryter av foten, den märkte jag men det gjorde däremot inte ont). Jag har sedan jag var liten så kallade "överrörliga ben", vilket innebär att jag bända och vrida på mina ben lite hursomhelst. Det innebär också att jag går lite snett med fötterna och ofta sitter och står i lite udda positioner. Jag har också lite problem med mina knän. Förutom det så mår jag inte dåligt av det och märker inte av det, därför tycker jag det är så kul när jag ser dessa bilder och liksom "vad tusan gör jag? haha!".

Idag har varit en händelserik dag! Arbetsintervjun gick bra och jag ska provjobba imorgon!! Inget är säkert än men det ska bli spännande (och nervöst) att prova imorrn. Det är ett lunchställe/restaurang här i Uppsala. Kom nyss hem efter att ha sålt en soffklädsel till en person och kikat runt lite på Gränby. Har även fått ett väldigt roligt och spännande telefonsamtal som innebär en stor möjlighet för mig. Mer om det längre fram när jag vet mer. Åh det spritter i mig! Tihi!
 
Nu ska jag laga middag, lutar åt lax! 
 
 

PURPLE HAZE

Kategori: Style

/ Kappa, Vintage / Top, Cubus / Byxor, H&M / Kofta, Gina Tricot / Väska, Lindex / Vantar, Åhléns / Boots, Acne / Halsband, Missoni for Lindex / 
 
Hallå i stugorna! Såhär såg jag ut för ett par dagar sen, är så väldigt förtjust i mörklila, det är en av mina stadiga favoritfärger. Idag är det måndag och ny vecka, och idag mina vänner ska jag faktiskt på arbetsintervju! Är jättenervös men det ska nog gå bra hehe .. ska dit i eftermiddag. Just nu sitter jag med färg i håret och gör bot på utväxten, det var ju verkligen inte okej som det såg haha! Men mitt hår växer så jäkla snabbt nuförtiden att jag inte hinner med. 
 
Igår la vi (eller Jesper) klart golvet i garderoben också! Så nu är det inte mycket kvar! Nu ringde klockan så nu ska jag skölja ur håret, hoppas ni får en bra måndag! 

ON THE SCREEN AND IN THE LIMELIGHT THAT'S WHERE I BELONG

Kategori: Acting

Bilder från Bolandgymnasiets uppsättning av "Grease" på Reginateatern i Uppsala, där jag spelade Jill (Jan)
 

De senaste månaderna har det stått fruktansvärt stilla på skådespeleri-fronten och med mitt projekt att etablera en karriär som skådespelerska. Jag skulle kunna skylla på att det beror på att det varit väldigt mycket annat, vilket delvis är sant, men till störst del har det handlat om att jag varit inne i en sådan där dålig fas som är väldigt lätt att hamna i när man är "a struggling actress". En fas av självtvivel; "har jag verkligen det som krävs?", "har jag hela mitt liv inbillat mig att jag kan lyckas som skådespelerska?" osv ... en fas när det inte känns som någon idé att söka roller och jobb eftersom man ändå lär få nej. Och när det känns lättare att tänka och fokusera på andra grejer eftersom jag ändå bara blir frustrerad av att inte få agera av mig och att den där karriärer eller dramastudierna som jag hade planerat skulle vara i full blomster vid det här laget ännu inte tagit fart. Sådana här perioder tror jag alla skådespelare har ibland och man ska inte skämmas för att man har det, men nu är det dags att lägga in en ny växel, lägga tvivlet på hyllan och ta en ny riktning. Dessutom exploderar jag om jag inte får gå upp på scenen eller arbeta med min kropp snart!
 
Som jag nämnt så är det en del pågång. Jag har tidigare haft lite fel inställning, siktat alldeles för högt och varit lite för kräsen för mitt eget bästa. Men man måste börja någonstans och jag har kommit till insikt att det är bättre att hålla agerandet vid liv och få nya erfarenheter än att göra inget alls och bara vänta på när jag snubblar över nästa "mayor opportunity". Nu i november ska jag gå två kurser! Först nästa helg den nionde ska jag och Denise gå en kurs tillsammans som handlar om dialekter och användandet av rösten. Sen ska jag tre söndagar från och med den 17 november gå en heldags kurs i Auditionteknik för teater och film. Är jätteexalterad inför båda, för det är verkligen saker jag behöver inför framtiden och kommande grejer! 
 
Den 6 december ska jag på audition, för Calle Flygare teaterskola i Stockholm. Jag ansöker till deras ettåriga teaterprogram. Jag tror det kan vara en jättenyttig erfarenhet att studera på Calle Flygare och där kan jag lära mig mycket som jag kan ha användning för i framtiden. Så nu är alla förberedelser inför min audition i full gång, och det blir perfekt att jag går auditionteknik-kursen precis innan. Men drömmen om London lever klar och idag började jag som sagt att skriva på mina ansökningar, det är verkligen ett helt projekt att ansöka till sådana här skolor! Det är inget man gör på en pisskvart direkt. Precis som tidigare iår ska jag söka till Central School of Speech and Drama och Guildhall School of Music and Drama, men nu ska jag även ge mig på RADA (Royal Academy of Dramatic Arts) som jag inte vågade söka till förra året eftersom det är väl en av topp tre bästa dramaskolorna i hela världen!! Men som man säger, "friskt vågat, hälften vunnet". Så nu jäklar!! 
 
Givetvis söker jag ju alla roller jag kommer över på skådespelare.se hela tiden också, men än så länge har det inte lett till något. Men man får aldrig aldrig någonsin ge upp! 
 
Det finns ju en anledning till att jag tatuerat in ordet "Perseverance" (förmåga att fortsätta kämpa trots motgångar). För det är precis det jag måste ha, a hell lot of perseverance. Och envishet!
 
 
 

A GOOD FEELING IN MY BELLY

Kategori: Anything

 
Goddagens folket! Har ni en skön söndag? Själv har man börjat dagen med en brakfrukost, sedan gav man sig ut på en springtur i dimman. Gick väldigt trögt idag men det var otroligt skönt, när jag kom in körde jag lite övningar och avslutade med plankan. Nu kom jag precis ur duschen, doftar kokos, har bytt om till mjuka kläder och har en skön känsla i kroppen. Känslan efter ett träningspass, ja behöver jag säga mer?
 
Nu har jag stationerat mig framför datorn och lär bli kvar här tills sent i eftermiddag. Har lite grejer som måste fixas, bland annat ska jag skriva på mina ansökningar till London. Yes, jag ger mig på't igen! Ska skriva ett inlägg längre fram på dagen om lite vad jag har pågång, för det händer nämligen lite saker nu i november-december och nästa vår. Hihi, blir alldeles pirrig! 
 

LOVE FOR FALL

Kategori: Anything

 
 
Bilder från dagarna på landet. Visst är bilden på Jesper, hans syster Frida och hunden Moltas fin?
 
Jag har haft en underbar lördag! Mina bästaste flickor Denise och Helle kom på besök. Blev massvis med välbehövligt snack och jag bjöd dem även på min brocollisoppa. Är så glad att ha dessa damer i mitt liv! På kvällen har jag och Jesper tapetserat fondväggen i garderoben. Så nu börjar det verkligen hända grejer i garderoben! Imorgon ska vi lägga golv, sen är det bara lite lister och hyllor som ska sättas upp och sen kan man börja inreda. Woohoo!
 
Idag är det också som ni vet alla helgona-afton, så idag minns jag särskilt dom som har lämnat oss. Har tänt ljus här hemma, ett för dom i mitt liv som dött på ålderns höst och ett för dom som dött alldeles förtidigt. Jag saknar er! 

MONUMENT

Kategori: Art

 
/ Kappa, Åhléns / Tröja, Cubus / Kjol, H&M divided / Skor, Skopunkten / Väska, Angelica Blick for NLY trend / Sjal, Present / Armband, Hampton Court Gift Shop / 
 

Man får allt ursäkta att man varit lite frånvarande på sistående, har varit hemma på landet under några dagar och njutit, jobbat med pappa och umgåtts med Jesper som för första gången på länge var helt ledig två dagar i rad. Vi har umgåtts med hans familj, gått promenader i finvädret, ätit god mat samt träffat hans lilla kusinbarn. Jag kan då inte få nog av små bebisar!! (men oroa er inte, för mig är det inte dags än på ett tag)
 
Nu har november kommit och det är otroligt mycket pågång! Har ganska pressat schema flera veckor framöver haha, trots att jag ännu är arbetslös. Jag ska dock börja plugga snart! Ska berätta mer om det längre fram. Och det står ju inte på förän det är jul hihi ... har redan hunnit med årets första juleskum och julmust, tror upptrappningen kommer gå lite snabbare nu hehe. Shit för exakt ett år sedan, första november 2012, så började julen för mig denna dag med lite småpynt och julmusik. Liiite tidigt kanske, tillochmed för att vara mig haha! Men snart så!
 
Har också MASSVIS med bildmaterial! Ligger otroligt mycket efter med bloggningen känner jag, denna outfit ovan är från förra helgen ..