juliakjettselberg

Acting, Photo, Fashion

VALBORG

Kategori: Style

/ Kjol & Jacka; Gina Tricot / Topp; H&M trend / Skor; Skopunkten / Väska; H&M /
 
Fotograf; Denise Wessman (besök hennes blogg vettja ---> http://sodenise.blogg.se/)

Hejhej hallå! Såhär ser jag ut idag på självaste valborg, dock har denna valborg inte bjudit på särskilt bra väder så gör ett tillfälligt stopp hemma för att byta om till något varmare. Har haft det väldigt trevligt ändå med mina kära donnor Denise och Helle, vi umgicks i parken med dricka och chips tills regnet kom och vi drog hem till Helle en sväng innan vi begav oss åt olika håll. Jag ska snart ner mot stan igen för att möta upp min käraste, sen blir det antagligen till att käka någonstans och sen vet jag inte alls vad som händer. Kanske att man drar ut ikväll eller så bara myser man hemma haha! Vi får se helt enkelt, på återséende!

WESTMINSTER ABBEY / BIG BEN

Kategori: Style

/ Linne; H&M trend / Skinnjacka; Ellos / Byxor; H&M divided / Väska; Angelica Blick for NLY trend / Solglasögon; Gran canaria / Skor; Converse / 
 

Denna är ifrån lördagen då vi turistade i London Eye, knäppte massor med bilder på Big Ben, besökte Westminster Abbey och hamnade mitt i någon minnesceremoni, utforskade halva stan och shoppade på Oxford Street. 
 
Idag är det VAAAALBOOOORG! Just nu i skrivande stund är jag inte så supertaggad som jag borde vara, vädret verkar inte bli så jättefett och dagen är fortfarande relativt oplanerad. Ska i alla fall ha lite champagnefrukost med Jesper snart och sedan dra ner på stan (givetvis) och umgås med lite fina bönor, sen får vi se vad dagen har att erbjuda!

MEMORIES FROM LONDON

Kategori: Travel

 
Big ben, London Eye, Westminster bridge, Westminster Abbey, Trafalgar Square, Piccadilly Circus, Oxford Street, St. James Park, Madame Tussauds, Jesper och jag. Det känns galet att vi faktiskt varit där, de berömda platser man alltid hört talas om. En del leverade verkligen, gjorde en lite andlös, andra förstod man inte riktigt vad all the fuzz was about. Ser så jäkla mycket fram emot nästa London-resa då jag får besöka ännu fler platser, yiihuu!
 
Ska lägga upp fler bilder från mobilen, lite roligare bilder där (bl. a. med vaxdockorna från Madame Tussauds mhihihi) eftersom kameran fortfarande är kass och jag bara har superzoom-objektivet så kan man ju bara ta bilder ifrån långt håll. Men några fina fick jag ihop med den i alla fall. varför klaga liksom hehe? Jaja, mer kommer som sagt! 

BELSIZE PARK

Kategori: Style

/ Klänning; MQ / Skinnjacka; Ellos / Clutch; H&M (gammal) / Pumps; Skopunkten / 
 

Nu kan jag äntligen visa mina londonbilder! Den här är från andra dagen (rubriken anger vart i London den är tagen), på kvällen efter min audition då vi efter att ha sovit bort hela eftermiddagen (herregud vilken slut människa man var efter den där dagen och när all press hade släppt) svirade om för en middag på en persisk restaurang. 
 
Tiden går så jäkla fort, kan inte förstå att det gått en hel vecka sen London. Och om två dagar är Valborg, oh yeah! Fler Londonbilder kommer upp idag, imorgon och på Valborg :)

THE SUN IS OUT TODAY

Kategori: Style

/ Tröja; H&M / Jeans; H&M (Slitningar gjort själv) / Jacka; JC (Jespers) / Skor; Skopunkten / Mössa; Indiska (Gammal) / Väska; Åhléns /
 
Dessa bilder är ju inte redigerade, de är heller inte från idag utan från innan jag ens åkte till London. Men det är bättre än ingenting alls. Och ni ska få alla Londonbilder, är dock hemma hos mina föräldrar nu så det får bli till helgen. Då lovar jag att ni ska få en bildbomb som heter duga!
 
Har varit helt ljuvligt väder idag! Har tillochmed suttit i solen på altanen med inga skor och bara t-shirt på överkroppen. Så jäkla härligt! Gud vad jag älskar våren. Nu är jag dessutom supertaggad på valborg, maj, min födelsedag och nästa Londonresa! Jadu, livet är fint så att säga.

UNSUCCESSFUL YET SUCCESSFUL

Kategori: Acting

Nu har jag fått veta hur det gick med Central School of Speech and Drama; jag gick inte vidare. Klart det känns, klart jag är besviken men egentligen vad var oddsen för att komma in? Jag är ju faktiskt bara en 19 årig tjej, från Sverige, väldigt orutinerad i det stora hela inom skådespeleri och jag började ju inte med skådespeleri på allvar för ens för 4-5 år sedan. Flera av de allra största i branschen kom inte in på några dramaskolor när de sökte, och otroligt få kommer in på första försöket (de flesta försöker minst 2-3 gånger innan de kommer in). Men jag är så jäkla stolt över mig själv för att jag gjorde det, att jag vågade! Trots oddsen, trots att jag är medveten om min oerfarenhet och trots att det var ett helt annat land jag aldrig tidigare besökt som pratar ett annat språk. Jag vågade! Jag vågar följa min dröm trots att det är skitsvårt och trots att jag vet att det är folk som tycker jag är knäpp och "att jag aldrig kommer att lyckas". Jag vågar. Jag ser inte det här som ett bakslag utan ser det som en pepp för att utvecklas och bli ännu bättre! Det som svider är att jag inte fick någon feedback, jag fick inga kommentarer överhuvudtaget när jag var där och mailet var bara ett opersonligt "Status; Unsuccesful", så jag har ju inte fått veta vad det var jag inte gjorde tillräckligt bra och vad jag behöver jobba på. Jag får dra egna slutsatser, ärligt talat så kände jag när jag stod där att mitt framförande inte riktigt höll den rang som de sökte efter. Man jag är ung och har massor att lära och gott om tid att utvecklas, det är ju som de säger i den här branschen "när man slutar utvecklas kan man lika gärna sluta med skådespeleri". Och jag fick ju ändå feedback från de andra sökande, några av dem sa att jag var jätteduktig och att de trodde att jag skulle gå vidare (!), några sa att min engelska var jättebra och jag tillochmed lät brittisk och flera sa att jag var otroligt modig som sökte till en dramaskola i ett annat land, jag bär med mig de orden istället för "Unsuccessful".Nu laddar jag om för att om mindre än en månad drar jag till London igen för audition på Guildhall School of Music and Drama! Jag tänker jobba stenhårt för att bli ännu bättre tills då och hoppas hoppas hoppas på att det går bättre där. Jag ger aldrig upp!
 
Vill passa på att tacka alla som peppade, gav lycka till och lyckosparkar, höll tummarna eller bara följde mig med viss mån av intresse under den här resan! TACK! Det betyder otroligt mycket ska ni veta att det finns en skara människor som står bakom mig och tror på mig i det här.Tack!

AUDITION AT CENTRAL SCHOOL OF SPEECH AND DRAMA

Kategori: Acting

Nu är det gjort, min audition är avklarad! OH MY GOD! Okej nu ska jag berätta allt .... strax innan kl 9 på morgonen kramade om Jesper och entrade skolan (Tack gode gud i himmelen att jag var smart och dubbelkollade tiden igårkväll och upptäckte att man skulle vara där 09.00 och inte 09.30 som jag sa!! Shit, skitbra att sabba allt detta genom att komma försent! Thank god.). Kom in dit och möttes av supertrevliga britter som gick på skolan (gud vad jag älskar britternas artighet). Vi visades in till den stora teatern där man tydligen gör framföranden när man studerar där, fick skriva under några papper innan vi visades in ett annat rum där de delade in alla i grupper på typ tio pers (alltså pinsamheten när de skulle utala mitt namn; Julia Kjet ... Schett ... selllbeeeergg?) där vi fick en student i varje grupp som skulle ta hand om oss under dagen. Sedan började auditionprocessen, det var verkligen inte ens i närheten av vad jag hade föreställt mig! Det hela började med en workshop, där vi i hela gruppen skulle jobba tillsammans. Det var lite så som teaterlektioner brukar vara, lekar, övningar två och två och konstiga saker som att man skulle vara eld eller tillsammans forma en tekopp, men det var också att vi skulle springa i typ 5 minuter, byta håll samtidigt, stanna på klappar, skrika våra repliker bl. a, var som ett träningspass och man blev helt flåsig och genomsvettig. Inte nog med det, utan så fort vi sprungit klart så skulle vi kallas upp en och en och sjunga vår sång, jag blev (naturligtvis) uppkallad först och med flåsen i halsen och blodröd i ansiktet skulle man försöka klämma fram några toner. Tyckte ändå det gick riktigt bra (tyckte jag såg lite; Damn! She can really sing-blickar från de andra och en tjej sa efteråt att hon vart imponerad, ja precis vi var tvungna att göra detta både inför en jury och varandra).
 
När alla hade sjungit så fick vi en rundtur på skolan där man fick ställa frågor och prata med varandra, hamnade verkligen i superhärlig grupp där alla var jättesnälla och vi fick jättefin gemenskap, efter den galna workshopen släppte verkligen all blyghet i gruppen. Alla tyckte också att det var superspännande att jag var svensk (var den enda svensken där som förväntat). Efter rundturen var det dags för vår "riktiga" audition, och det var verkligen heeelt annorlunda mot vad jag hade trott. Vi gick alla in i samma rum (!) sen fick man gå upp en och en, inte säga någonting, inte presentera sig, inte berätta något om sin monolog utan bara upp, köra vår ena Shakespeare sedan rakt på den moderna och sen ner från scenen och då var det klart. Och inför alla andra i gruppen! Så man fick ju se lite vad de andra gick för ...  hur gick det för mig då? Är faktiskt riktigt nöjd, min Shakespeare monolog satt som en smäck och jag vågade till och med ta en risk och improvisera lite på slutet som kändes riktigt; yeah, you got it girl! ... den moderna kunde ha suttit bättre och jag är lite besviken att jag inte fick göra min andra låt som var lite av mitt triumfkort bland alla mina monologer och sånger, fick heller inte göra min andra Shakespeare-monolog. Efter detta tog vi lunch och jag lärde känna två supertrevliga tjejer i gruppen som jag käkade på Mcdonalds med. De var verkligen jättesnälla och jag lärde dem utala mitt namn på det svenska sättet haha! Tyckte det gick riktigt bra med engelskan också, det hade nästan vara mitt största orosmoment men engelskan kom naturligt under hela dagen.
 
Efter detta gick vi till samma sal som vi hade varit i början av dagen och då skulle de läsa upp vilka de ville skulle stanna resten av dagen. Jag ropades inte upp. Men såhär är det, jag hade misstolkat det här med "de tre stegen" att man kallas till eftermiddagen betyder inte att man har gått vidare utan bara att de tycker att de inte sett tillräckligt av ens förmåga och måste se mer för att kunna bestämma om de ska skicka vidare en eller inte. Detta innebär alltså att trots att jag inte ropades upp så har jag fortfarande chans att komma in! Jag vet alltså ingenting om hur det har gått än (man fick verkligen ingen feedback över huvudtaget heller, så jag vet inte alls vad de tyckte. Några i gruppen sa dock att de tyckte jag var jätteduktig och att de trodde att jag skulle gå vidare, YEY!). Så nu måste jag vänta på att få ett mail om jag kommer kallas tillbaka på "final call-back" eller inte. Hatar denna väntan, hade verkligen trott att  manskulle veta idag om man hade gått vidare eller inte, men icke. Välkommen till den här branschen I guess. Men herregud vad kul jag har haft, alltså det här är på riktigt en av de roligaste dagarna i hela mitt liv och det var mycket roligare och mer avspänt än vad jag hade trott att det skulle vara. Är så otroligt lycklig och hög på livet och vill bara gå på audition igen nu på en gång! Är supertaggad på Guildhall i maj och hoppas verkligen jag får call-back för Central. Åh vad underbart livet är!
 
P.S: Ni får absolut ställa frågor om det är något mer ni undrar om audition på Central, hur det funkar och lite mer om min upplevelse. Feel free to ask :) 
P.S 2: Kanske är läge att börja skriva på engelska på riktigt nu hehe ..

REPORTING FROM LONDON

Kategori: Acting

Hello there! Vilken dag vi har haft! Började dagen superfebrig med spöreg, taxi till Arlanda och sen bar det av (då började pirret på allvar kan jag lova). Flygresan gick bra med undantag för landningen, måste ha varit superblåsigt, någon form av luftgrop eller skitdålig pilot för planet skackade så utav helvete och gjorde mig så illamående att jag höll på att ta min spy-på-plan oskuld. Klarade mig dock och klev med världens största leénde för första gången på engelsk mark. Efter tåg, tunnelbana och taxi hamnade vi slutligen på hotellet, som vi trodde var lite av ett skämt först men rummet är ändå stort och mysigt (och vi bor i samma område som bl. a. Kate Winslet och Tim Burton, HELT SJUKT!). Och London, mina drömmars stad, det är lika pittoreskt gammeldags som jag alltid föreställt mig! Så mysig atmosfär och jag blir lycklig av den brittiska accenten (dock har jag redan hunnit med några pinsamma stunder då jag inte fattat vad folk har sagt pågrund av det brittiska uttalet haha!).
 
Efter att vi installerat oss på hotellrummet gick vi för att leta upp skolan inför imorgon, Central School of Speech and Drama. Vägen dit var superkort, och herregud vilket lyriskt barn jag förvandlades till när jag stod utanför dess portar. Den var så fin och gammelmodig med kända skådespelares namn som tidigare studerat där inristade på trappan (kan ni fatta att bl. a. Oscarsbelönade Vanessa Redgrave och underbare Jason Isaacs gått där, HELT SJUKT!). Kände ännu mer än någonsin att "fan vad jag vill detta!" trots att stämningen dödades lite av en kille som gick ut och muttrade "Fuck this school!" Hahaha! 
 
Imorgon gäller det, ska sova nu så jag vaknar pigg och utvilad imorgon. Kl 09.30 engelsk tid ska jag infinna mig på Central, sedan pågår hela auditionprocessen fram tills kl 13.00 och om jag går vidare blir jag kvar tills 18.00. Ska skriva så fort jag vet hur det har gått! Känner mig faktiskt förvånadsvärt lugn, visst slår hjärtat hårdare än vanligt men jag känner mig mest bara så jävla lycklig. Äntligen äntligen ÄNTLIGEN får jag göra det jag så länge drömt om, äntligen är jag där jag vill vara! Hoppas ni håller alla tummar och tår ni har för att jag också ska få min stora dröm om att få studera drama på ett brittiskt universitet också går i uppfyllelse och att jag är mitt allra bästa jag när det väl gäller i morgon! ÄR SÅ HÖG PÅ LIVET! 

TODAY'S THE DAY

Kategori: Memories

 
Det är dags, idag händer det! Kl 14.10 lyfter planet från Arlanda mot Gatwick airport i London. Sweet jesus! Och imorgon, ja IMORGON, är min audition!! Datorn kommer följa med till London så jag ska rapportera så flitigt jag kan om hur det går för mig. Hoppas ni alla håller alla tummar för mig imorgon!
 
Så hur känns det? Ja det känns fortfarande inte verkligt, kommer väl inte helt fatta det förän planet lyfter och det liksom inte finns någon återvändo. Är alldeles skakig och lycklig. Dock, inte helt oväntat, så har jag blivit supersjuk! Två nätter i rad har jag sovit dåligt och vridit och vänt på mig alldeles genomsvettig, ömsom frusit och ömsom varit skitvarmt. Halsen och kroppen är öm, och näsan rinner. Längesedan jag var såhär sjuk och givetvis händer det nu. Är inte ett dugg förvånad, ALLTID när jag har haft någon form av framförande (då man absolut inte får vara sjuk!) så har jag blivit sjuk. Har haft framföranden med både feber, luftrörskatarr och halsfluss. Det är någonting med att när jag blir nervös, spänd och stressad så går immunförsvaret spikrakt ner. Men det är bara att bita ihop, inga jävla sjukerier i världen ska förstöra den här upplevelsen.
 
Det är ju nu det händer, det jag planerat och velat i så många många år. Det är en dröm som går i uppfyllselse ju, åh får en liten lyckotår i ögat!!

SPRINGTIME

Kategori: Style

/ Klänning; H&M / Skinnjacka & Tröja; Second hand / Solbrillor; Gran Canaria / Skor; Nelly /
 

Beger mig hem till föräldrarna innan London för att ordna/hämta lite saker samt jobba. Kan inte fatta hur lite det är kvar ... Gaaaah!

IN A HEARTBEAT

Kategori: Style

/ Skinnjacka; Ellos / Topp och Jeans; H&M / Skor; Din Sko / Väska; Angelica Blick for NLY trend /
 

Det snöar .. snö mitt i april. Jah, vad finns det att säga om svenskt väder? Som tur är verkar det vara rena rama våren när vi kommer till London. Det får vi verkligen hoppas på! Ska ägna denna dag åt lite repetioner och sista förberedelser inför min audition och resa ... herregud vad det närmar sig nu!!

THINK OF ALL THE STORIES THAT WE COULD'VE TOLD

Kategori: Style

/ Jacka, väska och skärp; Second hand / Sjal, Tröja, Skor och Jeans; H&M / Solbrillor; Rayban (Synoptik) /
 

Idag är en otroligt grå och trist dag, därav en mysdag! Hel kyckling står i ugnen och jag ska servera en riktig brakmiddag till Jesper som är sjuk. Även Eros är krasslig så jag tar hand om mina pojkar idag.
 
Om en vecka är min audition avklarad och äntligen vet jag hur det gått. Är så TAGGAD! Både vill att det ska bli torsdag nu på en gång och att det kunde skjutas upp någon vecka eller så. Borde kanske vara mer nervös? Det kommer nog, onekligen. 

LONG HAIR VS. SHORT HAIR

Kategori: Thoughts

Bilder från precis innan och precis efter jag klippt av mig håret
 

Som alltid i våriga tider, och som alltid ett tag efter att man gjort en förändring, så hamnar man i ett hår-dilemma. Kort eller långt? Färg? Rakt eller lockigt? Ja, just där är jag nu. Jag gjorde som ni vet en drastiskt förändring i december och klippte av mitt långa hår till (för mig) superkort. Nu har det hunnit växa ut till någon slags mellanfrisyr och jag kan inte bestämma mig, spara ut håret till långt igen men också göra någon förändring så det blir lite annorlunda mot tidigare (tänker typ gardinglugg, permanenta lockar eller prova någon helt annan färg) eller om jag ska klippa av det igen och även där göra något annorlunda. Jag har kollat igenom gamla bilder på mig för att komma fram till vad jag verkligen passar i, vad som tar fram mina drag bäst och vad som är verkligen jag. Det är ju ännu viktigare nu när skådespeleriet verkligen börjar på allvar för mig, eftersom mitt jobb kommer vara att sälja in en produkt och produkten är ju jag, så därför är det av största vikt att jag verkligen hittar vad som verkligen passar mig och som lyfter fram mig på bästa sätt. 
 
Det finaste jag tycker själv att jag har haft var vår/vinter 2011, när jag var med i bland annat skolpjäsen "Olympos Vackraste" och hade rätt långt hår, chokladbrunt hår, stora lockar (dock där gjorda med locktång) och lugg på utväxt. Så kanske ska få till något liknande igen? Vad säger ni folket? Kan man få lite kommentarer om saken? 
 
 
Ursäkta kvallen, snodde den från facebook och beskärde/förstorade upp den.

PROTECT AND SURVIVE

Kategori: Style

/ Kjol; H&M divided / T-shirt; H&M Fashion against aids / Skärp; Gina Tricot / Skinnjacka; Ellos / Solbrillor; Gran Canaria / Skor; Converse /
 

Hehe, jag fotar för fullt men glömmer att blogga. Med den här har jag fem fotograferingar som bara ligger på datorn och väntar på att redigeras. 
 
Är en snurrande virvelvind mentalt just nu, för idag är det exakt en vecka tills vi drar till London. HERREGUD! Har ju liksom laddat och förberett mig för det här i flera månader och snart är det liksom dags!!! Hjälp! Men är så jäkla taggad och glad! Och ni behöver inte oroa er, ni kommer att få följa med på min resa och jag ska hålla er uppdaterade om hur det går. Ska se till att ta tag i det här med egen hemsida/alt. blogg med fokus på mitt skådespeleri också. Det är en ny era som drar igång i mitt liv nu mina vänner. Hoppas ni hänger med! :)

APRIL

Kategori: Style

/ Klänning; Andrea G design / Kappa; H&M / Skor; Ellos / Halsband; Missoni for Lindex / Väska; Åhléns /
 

Gud vad jag ÄLSKAR att det börjar kännas som vår på riktigt! Vädret är underbart och det är så otroligt mycket kul på gång! Om två veckor lyfter planet mot London!! London, denna stad som jag hela mitt liv har drömt om och som jag nu äntligen ska få besöka, och dagen efter det är min första audition som jag har laddat för i flera flera år. Dreams are coming true! 
 
Efter det väntar valborg, massa trevligt umgänge, maj och min 20-årsdag (!), London igen för min andra audition och en längre visit och sen är det bannemej sommar! Fy så underbart! Livet är fint nu, oh ja. 

POSITIVE THINKING KEEPS YOUR MIND HEALTHY II

Kategori: Style

/ Topp; Bikbok / Jacka; Second hand / Röd väska; H&M / Svart väska; Paula Rossi* / Skärp; Gina Tricot / Sjal; Förrådsfynd / 
 

Jag har ju glömt att berätta hur det gick med min utmaning under mars. Ja, jag kan säga att det gick över förväntan, på en månad gick jag ner 5 kg!! Ja ni såg rätt, är så jäkla stolt över mig själv! Har säkert gått upp två kilo under påskhelgen igen haha, men vem bryr sig väl om det? Jag är lycklig och faktiskt känner mig piggare än någonsin, skulle kunna vara på framsidan av någon hälsotidning med ett strålande leende och med rubrik i någon skrikig färg "Gå ner fem kilo på bara en månad!! Julia 19 år berättar hur hon lyckades" haha nä skämt och sido. Nu tänker jag minsann upprätthålla min nyttiga livsstil, det som skiljer är att nu kommer jag skita i kilona och istället satsa på en stark och frisk kropp. Detta innebär lite hårdare träning, föra in mer styrka och kondition i min träning. Det blir också mer protein i maten jag äter men fortfarande supernyttigt (dock inga förbud, att unna sig är tillåtet men givetvis med måtta). Livet känns bra mycket bra!
 
Har faktiskt precis kört en powerwalk och sedan ett styrkepass! Haha är så skakig så jag knappt kan trycka på tagnenterna ordentligt. Nu blir det mellis och sedan dusch. (herregud vilken perfekt människa jag låter som, usch!) 

POSITIVE THINKING KEEPS YOUR MINGS HEALTHY

Kategori: Anything

 
Åh denna sjal! Vi har haft storrensning hemma hos mina föräldrar, två hela förråd av gamla kläder, leksaker och inredning .. en halv barndom kan man säga har slängts, bränts eller skickats. Hittade denna sjal bland min säck av grejer från mina tonår, hade helt glömt bort att den existerade och blev så himla glad över den. Budskapet är ju underbart, visar att man hade rejält med hopp och kämpaglöd i allt tonårsmörker. Nu ska sjalen minsann få liv igen och sprida sitt budskap. Glad tjej! Hel outfit kommer imorgon. 
 
Har spenderat påskhelgen i Malmö med min kära familj. Har haft den hur bra som helst! Det är så härligt att umgås med familjen, få kvalitétstid med brorsorna och prata och gnabbas som om det inte alls gått ett flera månader sedan man senast sågs. Massor med påskfirande har det blivit, påskmat, godis och också en del dricka haha! Shit, nu får det bannemej bli ordning på torpet igen så nu blir det tillbaka till det nyttiga livet. Det är april nu, det börjar kännas som vår och jag är så jäkla taggad på framtiden! Kan ni förstå att det snart bara är två veckor tills jag reser till London!!!! SINNES!