juliakjettselberg

Acting, Photo, Fashion

SO MANY GREAT THINGS

Kategori: Anything

Spanien 2015. En semester till ett varmt land skulle sitta fint just nu, och sommar.
FULL RULLE! Det är det som gäller nu, det är mycket nytt och kul med skolan och annat roligt som är på gång. Denna vecka har jag också sett Hunger Games på bio, varit på AW med Cinemantrix, sprungit på arbetsintervju m.m. och vet ni ... jag fick jobbet!!!  Kommer att jobba via en vikarie-pool på Polarn o Pyret. Ska skriva på kontrakt på onsdag, så skönt! Ni anar inte hur mycket jag har varit i behov av ett jobb, så nu kommer jag ha ännu mer fullt upp haha.
 
Igår kom världen bästa och finaste Vanessa hit till Stockholm och vi hade den grymmaste kvällen på länge! Trots att egentligen allt som kunde gå fel gick fel så hade vi det så jäkla roligt och det gjorde lite ont i hjärtat att vinka av henne sen, hon ska opereras nästa vecka så kommer inte träffa henne på jättelänge! Love that girl!!!!
 
Idag är det söndag och jag är S-to the-LUT! Tänkte lägga ifrån mig datorn här och sova nu för jag kan knappt hålla ögonen öppna. Nästa vecka väntar flera roliga saker! Måste säga att jag trots allt känner mig väldigt nöjd med livet just nu, vilket är helt fantastisk! (och jag överdoserar utropstecken just nu men det är så jag känner haha)
 
Hoppas ni alla får en fin vecka!

MY 2014

Kategori: Memories

Bättre sent än aldrig, jag lovade en recap på året som gick. Har inte riktigt vetat hur jag skulle göra med den men så hittade jag denna lista, kantat med några av mina favoritbilder från året. So here you go!
 
 
 
Tio händelser som varit bra under året:
 
- Att jag äntligen börjat komma igång med skådespeleriet, varit på många roliga inspelningar, gått kurser och massa annat!
- Kom in (och började) på Calle Flygare Teaterskola!
- Håkan på Ullevi i juni, mest legendariska kvällen någonsin!
- Besökte London två gånger!
- Min egenskrivna pjäs hade premiär och blev så mycket större succé än jag nånsin vågat hoppats på!
- Spenderade två underbara veckor i Spanien med familjen!
- Flyttade till Stockholm!
- Fick min allra första riktiga filmroll (som ska spelas in i år)!
- Den varma, underbara sommaren!
- Alla fina stunder med vänner, gamla som nya!
 
 
Fem händelser som varit sämst under året:
 
- Att jag kraschade totalt under hösten och gick in i en depression (nu vet ni)
- Hjärnskakning nr 2
- Var arbetslös alldeles för mycket
- Under två månader hade jag heller ingen riktig bostad
- Uppbrottet ... givetvis
 
Vad har du lärt dig iår:
 
Åh, vad jag har lärt mig saker iår. 2014 är det år som jag utan tvekan det år då jag har lärt mig mest, förändrats mest och utvecklats mest. Något jag verkligen lärt mig iår är att i slutet av dagen är det viktigaste att vara sann mot sig själv, man kan inte trycka undan sina drömmar, sin vilja, sina känslor eller sina tankar. Och det låter klyschigt, men jag tror det är det enda vägen till lycka, att följa sitt hjärta och magkänslan. Framöver ska jag bli bättre på det.
 
 
Vilka nya personer har du lärt känna iår:
 
Alla fantastiska människor på Calle Flygare och Cinemantrix!
 
 
Vilka länder besökte du:
 
Storbritannien, Spanien och Danmark
 
 
Vad spenderade du mest pengar på:
 
Utbildning .. känslan när 50 000 försvinner från sparkontot i ett svep? Aj.
 
 
Vad har varit viktigt för dig under året:
 
Eftersom året varit kantat av mycket oro och smärta har det varit viktigt att försöka vara strukturerad i mitt liv, göra sådant som gör mig glad och tänka positivt. Det har varit otroligt viktigt att aktivt jobba mot mitt mål om en karriär inom skådespeleriet.
 
 
Vad ser du fram emot 2015:
 
Jag kan bara se så mycket positivt framför mig när jag tänker på året som kommer, jag hoppas på att fullkomligt kunna hänge mig åt min utbildning och att många spännande saker väntar för mig inom skådespeleriet. Jag har planer och mål som jag ska se till att förverkliga! Jag ser också fram emot att njuta, ha roligt och umgås med människor jag älskar .. mitt nyårlöfte i år är enkelt men ändå lätt att glömma, att jag inte ska leva ett liv begränsat av rädslor, sorger eller samvete, jag ska njuta mer, skratta mer och ta till vara på allt bra jag har och skapa fler saker att glädjas åt. 2015 kan bara bli bättre!

FRESH START

Kategori: Acting

Random detaljbilder från förra året.
 
Jag är tillbaka i Stockholm och här har det varit full rulle! Inspelningar två dagar i rad, igår för en långfilmspilot och idag för en TV-promo där jag fick spela receptionist och ha repliker. Har en del annat på gång också, så man kan minst sagt säga att året börjat bra! Får hoppas det fortsätter såhär, har stora planer och mål för året. I övrigt börjar jag i skolan imorgon igen, har aldrig längtat efter skolstart som nu!
 
Nu, sova!
 

TIVOLI

Kategori: Christmas

Medan vi var i Malmö passade vi på att ta Öresundståget över till Köpenhamn för att gå på Tivoli och kolla på julsmyckning. Alltså ... det var verkligen MAGISKT! Jag vet inte vad jag hade förväntat mig men inte att det var så vackert .. var som att kliva rakt in i ett julkort! Plus att vädret var helt perfekt med sådär långsamt dalande snöflingor, som en disneyfilm. Så vackert! Jag gick med ögon stora som tefat och kände mig som ett barn igen haha.
 
Men med detta inlägg så avslutar jag julen för detta år. Granen ska tas ner och några dagar åker jag tillbaka till Stockholm! Tack för detta år julen!!

ONE YEAR OF OUTFITS

Kategori: Style

 
Nu så, har jag samlat några favoriter från året som gått! Blev ett gäng trots att det var dåligt med fotande under höst och vinter. Det är alltid så kul att kolla tillbaka till arkivet, och gud vad jag längtar till vår och sommar när jag ser några av dessa känner jag! Så, har ni någon favorit?

IT'S THE MOST WONDERFUL TIME OF THE YEAR

Kategori: Christmas

 
Några bilder från julafton och dagarna i Malmö! Ser ni vad stor Wilma blivit? Hänger inte alls med känner jag, underbara unge <3
 
Annars då? Har inlett året så som jag gör varje år, genom att bli dundersjuk. Fin tradition va? Tror det är när all upptrissning inför jul och nyår släpper och man slappnar av så smäller det till. Tur att jag har lov i en vecka till så jag hinner bli av med denna envisa hosta. Börjar dock längta sjukt mycket tillbaka till skolan, teatern och klassen nu ... och Stockholm för den delen!

CHRISTMAS TIME

Kategori: Christmas

 
/ Klänning, Gina Tricot / Kappa, Vintage / Väska, Pull&Bear / Pumps, Skopunkten /
Min julaftons-outfit! På julafton såg jag ut som en liten dam i mormorsmormors gamla päls och rött läppstift. Min favoritklänning hade jag också! Hade dock råkat ha på för hög ISO-inställning på kameran och därför blev bilderna väldigt korniga, sånt som händer .. kameror på vintern alltså.
 
Jag hade en väldigt fin julafton, firades traditionsenligt med hela släkten och den var väldigt lugn och stillsam med umgänge och kärlek. Så som jag tycker att julen ska vara! Julen ska inte vara ett kommersiellt jippo där det viktigaste är vem som får flest eller dyrast julklappar, den ska handla om närhet och värme och den ska spenderas med de man älskar mest. Alla har inte turen att ha en familj, ett hem att gå till eller lever i en kärlekslös familjesituation, jag önskar av hela mitt hjärta att jag kunde dela med mig av den julvärme som jag får uppleva. Det gör ont att veta att människor lider under julen och jag önskar jag kunde hjälpa. Jag får ofta frågan varför jag älskar julen, jag har rannsakat mig själv i frågan och kommit fram till att det är för att jag är lyckligt lottad som har en stor familj fylld med kärlek där vi på julen samlas, äter och umgås. Vi har småskaliga julklappsutdelningar som främst är till för de mindre. Det viktigaste är att vara tillsammans! Jag inser verkligen hur tacksam jag är för detta. Sen älskar jag ju allt det där med julgran, Karl-Bertil Jonsson, musiken, godiset, dofterna, stämningen - ja ni förstår. Det är något tryggt med julen, i en föränderlig värld så vet man säkert att julen kommer ändå och den förändras inte. En sådan trygghet är skönt att ha.
 
Åh, vad jag saknar julen redan haha!

ANOTHER YEAR OVER, A NEW ONE JUST BEGUN

Kategori: Anything

 Året som gått genom min instagram! @juliakjettselberg heter jag där om ni skulle vilja följa mig, är lite duktigare på att uppdatera där ;) 
 

GOTT NYTT ÅR ALLA!! Jisses, kan inte begripa att det är 2015 nu, men det känns himla skönt att äntligen få välkomna ett nytt år! Jag firade tolvslaget med världens bästa Vanessa och ett gäng sköna människor, det blev en riktigt lyckad och rolig kväll, tack alla inblandade! Idag har man dock mått som man förtjänat haha. 
 
Annars har har jag haft en fantastisk jul och i mellandagarna har vi varit i Malmö och firat ännu mer jul och myst massvis med lilla Wilma. Har en hel drös med bilder från dagarna att visa er, samt ska jag givetvis göra en årsresume och en summering av årets outfits. Så mer kommer mina vänner! 
 
Hoppas verkligen att alla haft en fin jul och ett grymt nyår! Och tack alla ni som följer mig trots att det gapar tomt här ibland haha. Nu laddar jag om inför ett nytt år och jag har på känn att det här året kom bli något alldeles extra. 
 
2015, nu kör vi!!!