juliakjettselberg

Acting, Photo, Fashion

I NEED A BREAK, SORRY

Kategori: Anything

Ber så hemskt mycket om ursäkt för mitt dåliga uppdaterande. Men jag har bestämt mig för att ta en blogg-paus som jag inte vet hur långvarig den blir. Ni kanske förstått det redan. Jag har bestämt mig för detta för att jag för tillfället har en väldigt jobbig period i mitt liv. Inte nog med att jag fortfarande är sjuk (fattar inte, jag fattar verkligen inte) och är nere i en svacka igen, jag har dessutom en jättestressig tid just nu och det kommer inte lugna ner sig det minsta den närmsta månaden. Har massvis med skolarbete och dessutom är det dags för två veckors musikal om två veckor. Min psykiska hälsa är inte heller på topp efter en så här lång tids sjukdom och pågrund av diverse andra anledningar. Så jag känner att jag behöver en stressfaktor mindre, och då måste jag välja bort bloggandet. Jag hoppas kunna komma tillbaka i full hastighet så snart som möjligt och fram tills dess hoppas jag kunna slänga in ett inlägg här och där, men jag kan inte lova något.

Jag hoppas att ni fortsätter att kika in här ändå!

HELLO ONCE AGAIN

Kategori: Anything

Nu har jag varit otroligt frånvarande från bloggen igen, men de senaste veckorna alltså. Herregud. Det har varit så sjukt mycket att göra, med skolan, med livet och med projektarbetet (som vi faktiskt spelade in förra söndagen och därför jobbade jag 24/7 med att få allt klart inför inspelningen. Inspelningen gick hur bra som helst i övrigt!). 

Lite som har hunnit hända mellan all stress har faktiskt varit en del jobbmässigt. Har faktiskt gjort ett jobb, en kortfilmsinspelning som ska spelas i bakgrunden av en pjäs på Uppsala stadsteatern längre fram i vår. Det var riktigt kul kan jag säga och kul att få lite möjligheter. Har även haft mitt livs första telefonaudition, för sommarjobb på Furuvik, och blev faktiskt kallad till en andra audition. Och sen spenderade jag gårdagen med Jesper i Stockholm för att gå mitt livs första riktiga arbetsintervju ... som var väääldigt märklig. Det var liksom klockan åtta på kvällen, i Gamla stan, och jag skullle inte kalla det en "arbetsintervju" för själva intervjun tog fem minuter, resten av tiden (2h 10 min!!) var det exakt som en vanlig teaterlektion därhemma med massvis med annat folk där som man skulle göra gruppövningar med. Jobbet var för sådana där spökvandringar de har i Gamla stan, där jag ansökte om att spela spöke. Märkligt det där, och kom inte hem förän klockan var nästan ett på natten. Är ganska säker på att jag inte är så intresserad av det jobbet faktiskt, men vi får se. 

Och hur är det med hälsan då? Jo, jag hade en lång dipp för ett tag sedan. Mådde allmänt jättedåligt och var hemma väldigt mycket. Men nu så verkar det faktiskt finnas ett ljus i tunnel. Halva förra veckan var jag nästintill frisk! Jag var pigg, kan ni tänka er, det har jag liksom inte känt mig på över 2 månader! Idag mår jag dock lite sämre pågrund av all ansträngning, långa promenader och nerkylning igår. Men hoppas, hoppas, hoppas att det snart går över. 

Ska försöka att vara lite mer aktiv på den här fronten i fortsättningen, hoppas att ni har överseende.

AT LEAST I TRY

Kategori: Style


Nej något såhär ser jag inte närheten ut av idag.

Hej från en tråkig bloggerska!
Känns som om jag bara tjatar om hur sjuk jag är hela tiden ... men det är ju så det är, nu har det dessutom blivit värre. Så jag blir hemma hela den här veckan och ska tydligen ta bricanyl vad jag än ska hitta på om jag så bara ska gå ut genom dörren för att kunna fungera. Less.se. Är bara arg och jätteledsen och helt jävla slut hela tiden, men ska försöka att bespara er det.

Idag har jag suttit och kollat på en massa Top-model avsnitt, fixat lite med projektarbetet (det är ju för hunnivall inspelning på SÖNDAG, yey och hjälp!) och myst med Eros. Alldeles snart ska jag sketcha på de sista scenerna till projektet. Nu sitter jag och mumsar på överblivna geléhjärtan som blivit över sen alla hjärtans dag, använder det som något substitut för fazer choklad som jag har helt sinnesjukt sug på just nu. Försöker också försiktigt puffa bort katten från tagnentbordet där han har somnat ... helt vanlig dag.

HAPPY BIRTHDAY DARLING!

Kategori: Memories


Igår, den 6 mars, fyllde världens bästa och finaste Jesper 20 år!!!

HURRA, HURRA, HURRAAAAH!

Nu är man då officiellt tillsammans med en MAN, yeah!

WEEK SUMMARY

Kategori: Anything

Lite såhär såg man ut igår

Oupsi, har visst inte bloggat på en vecka. Det har liksom bara varit lite mycket den senaste tiden. Ska försöka dra en snabbsummering av veckan som gått.

Sportlovet avslutades med STRESS! Satt och panikskrev klart det mesta som jag hade kvar att göra de sista dagarna, men allt är fortfarande inte riktigt klart. Ska försöka hinna med allt den här veckan. På söndagen skulle det ju bli oscarskväll men det gick inte riktigt som vi tänkt oss, bara Denise kunde komma och när hon väl var här upptäckte vi att jag inte hade kanalen som galan gick på! Det blev en massa filmtittande och snack istället, blev bra trevligt ändå som alltid när man är med Denise :).

I tisdags var jag och Denise på inspelning till en kortfilm som kommer att visas i bakgrunden av en pjäs på stadsteatern senare i vår, hur kul som helst! I onsdags var det skottdagen och då var jag först till sjukhuset och tog blodprover (hjälp) sen åkte mamma och jag in till Uppsala och handlade massvis med mat, lite kläder till mig och presenter till Jesper som råkar fylla 20 nästa vecka (yeey!). Gårdagen var dramatisk, jag och Denise var försenade till konstutställningen på konstmuséet uppe vid slottet som vi skulle kolla på nutida konst-lektionen. Vi kämpade oss upp för världens isigaste backe och höll knappt på att komma upp. Efter det var vi så dumma att vi tog trapporna (typ fyra-fem trappor). När vi väl var uppe så brakade helvetet lös. Denise fick astma-anfall och jag med min luftrörskatarr fick det värsta anfallet jag haft sedan juldagsnatten. Låg halvdöda på ett par soffor i någon timme och försökte komma ihåg hur man andas normalt. Lyckades på något sätt ta sig hem trots allt.

Så idag så mår jag ... nej ... nej. Har typ sovit hela dagen och mår fortfarande ... nej ... nej. Jävla fanskap, precis när jag tänkte "åh, det känns som om jag faktiskt börjar bli frisk" men nej, det får man ju inte vara. Så jag vet inte hur det blir med helgrepet i helgen. Fuck.

Till det positiva: Idag kommer Jesper och då ska han minsann firas!! Det är ju liksom inte varje gång man fyller 20 år och det är ju vår första födelsedag så då måste man ju slå till lite extra. Bara min sjukdom inte stoppar mig ...
och sen DET ÄR VÅR FÖRIHELVETE!!!! Inte bara månadsvis genom att det nu blivit mars, men nästan all snö har smällt och solen skiner och det är fucking plusgrader. LYCKA!

(Ursäkta extremlångt inlägg men jag hade så mycket att berätta)